Consciència corporal quotidiana: pelar patates i cuidar el cos.




Hi ha petites coses que podem tenir en compte en el nostre dia a dia per poder mantenir la salut del nostre cos i estalviar-nos lesions futures. Destacaré quatre aspectes importants que podem revisar en qualsevol moment del dia: la respiració,  la postura, el pes i la tensió.

Respiració

No cal estar fent ioga per prendre un moment i portar la consciència a la nostra respiració. Atendre la respiració incideix en el físic, en els pensaments i ens reconnecta. Respira assossegadament  com els bebès sempre que hi pensis!

Postura i pes

Recordo un professor de l’Institut del Teatre que era un genial fisioterapeuta que sempre ens feia corregir la postura en moments de descans o quan realitzàvem alguna acció concreta. Cal fixar-se en les nostres postures inconscients. Com reparteixes el pes entre les cames quan estàs pelant patates? Quan esperes algú dempeus o parles per telèfon? Sembla una tonteria, però la nostra postura inconscient ens fa repetir milions de vegades un mateix gest, si aquest no és correcte, ens pot perjudicar. Com sé quina és la postura correcta? El més correcte dempeus seria  repartint el pes entre les dues cames de manera equilibrada i amb l’esquena recta. Revisar com ho fas et portarà molts beneficis a la llarga.

Tensió

foto pixabay.com
Crec que la mandíbula i la part superior de la columna són les zones en les que inconscientment acumulem més tensió. Per revisar la teva tensió només cal que obris la boca de tant en tant i la deixis tancar-se tranquil·lament. Si badalles molt millor!

 I per últim, afegir que per cuidar la nostra salut física en la quotidianitat i de manera natural cal sentir i estimar l’esquena. No parlo de vigilar en com agafar pes o ajupir-se si no de les postures habituals amb les que  torturem el nostre eix vertebral.  Aquí podem utilitzar la tensió de manera beneficiosa. Quina tensió és important de treballar per millorar l’esquena? L’abdominal és clar! És pot fer  feina abdominal fins i tot quan escrius a l’ordinador...

És important prendre consciència de la respiració, la postura,  el pes i  la tensió per cuidar-nos fora de classe.