Gaudir del propi moviment sense ser Isadora Duncan



Fa dies que penso quan d'important és trobar espais íntims de joc, gaudi i llibertat. Moments per dedicar-se sense expectatives sanadores, només complaure'ns i punt.

Quan estem immerses en el viatge del nostre propi moviment en una classe d’improvisació o espai lliure on ens ho permetem, cos, ment i intenció es confabulen en una dansa que irradia bellesa.


Crec que el moviment entra en una dimensió diferent que emociona per la seva veritat. Aquesta només aflora quan la persona que es mou es deixa perdre i
es disposa al fluir dels moviments  sense més intenció que el passar-ho bé. Quan és de veritat és bell. No parlo de tècnica ni grans acrobàcies si no del privilegi de ser testimoni de la veritat de la persona, d’allò més intuïtiu i essencial. Pura màgia. Connectar amb aquesta bellesa et fa transcendir de tu mateixa i sentir-te part d’un plaer col·lectiu. La sinceritat i la generositat de deixar fluir el gaudi sense judicis ni compromisos. Sense pretensions i impressions.

Amb el temps i la pràctica, deixes d’intentar controlar tots els moviments del teu cos amb una finalitat estètica externa. Deixes de reproduir patrons i t’abandones al joc i al fluir del maridatge cos-música. Aquest és el veritable plaer. La llibertat de gaudir de la bellesa sense judici.

Per a les persones que no coneixeu la Isadora Duncan, comentar que va ser una avançada als seus temps i pionera de la modern dance o dansa contemporània. Omplia l’escenari ballant descalça,  amb poca roba i transgredint els cànons estètics de la seva època amb la seva llibertat de moviments. Ara, 120 anys després, ja tenim superat el tema d’ensenyar carn però no tant l’alliberament de dansar des de la veritat interna de cadascuna. No cal ser Isadora per apropar-se a la bellesa del moviment. Cal una ment relaxada i lliure de judicis. Cal deixar-se deleitar per una mateixa.