El cos ha d'encarnar noves experiències per canviar la ment

Uns dies enrere, buscava acabar d'entendre per què les persones malgrat llegir, saber i pensar no fem  canvis significatius amb facilitat per millorar el nostre benestar i minimitzar els "patiments" mentals.
I voilà. Una nova resposta, una nova pauta a seguir. L'autor que actualment estic llegint,  el Dr Joe Dispenza  comenta el com. Perquè els pensaments per si sols tenen un efecte relatiu, i més tenint en compte la gran quantitat de pensaments que ens passen per la nostra vivaç testa.


 El cos necessita encarnar, tenir l'experiència per saber, per canviar. Per desaprendre necessitem que sigui prou significatiu, que passi per l'emoció i per tant que el cos en sigui part protagonista. 
 La paraula encarnar per a qualsevol DMT ( dansa moviment terapeuta) ressona intensament. Encarnar, que es materialitzi al cos, que el pensament es faci carn, vol dir que el cos visqui l'experiència de manera real o ( que al cos li pugui semblar real) sentir la vivència i per tant l'emoció. 
 I això, dona sentit a la nostra feina. Si vols revisar-te, mou-te. Si vols canviar la teva ment, el cos ha de ser el vehicle perquè llegir et pot aportar la idea i moure't t'obre la porta a incorporar-ho.

La idea seria, posant un exemple, si faig la reflexió/afirmació "vull ser més agraïda". Per passar de la consideració mental (saber) a la incorporació de la gratitud a les meves accions, caldria proporcionar- me experimentar la gratitud. És a dir, buscar l'emoció a través del moviment lliure del cos i la dansa és un mètode infalible i amplificada de fer-ho.  
Així, moltes de les emocions elevades ( concepte interessant per un altre post) poden ser incorporades al nostre dia a dia a través de les sessions de moviment.